Prăjitură cu banane și ciocolată


Ingrediente
250gr faină
2 ouă
200gr zahăr brun
250ml lapte
250ml ulei vegetal
250ml apă fierbinte
3 1/2 linguri cacao neagră
10gr praf de copt
2 banane mari
Unt pentru uns tava
200gr ciocolată
200ml smântână pentru frișcă
1-2 linguri fistic măcinat pentru decor (opțional)


Mod de preparare
Într-un bol se adaugă făina, praful de copt și cacao. Se amestecă pentru omogenizare. Ouăle se mixează împreună cu zahărul. Se adaugă pe rând uleiul, laptele și apa fierbinte. Apoi se adaugă amestecul de ingrediente uscate. Se obține o compoziție mai lichidă.

Se unge o tavă cu unt și se adaugă bucăți de banane.

Apoi se toarnă compoziția obținută peste banane. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 40 de minute.

Pentru ganache se amestecă smântâna pentru frișcă cu ciocolata într-o cratiță mică pentru sosuri și se pune la foc mediu câteva minute până începe să dea în clocot. Se stinge focul și se amestecă bine pentru omogenizare. Ganache-ul obținut se toarnă peste prăjitură. Pentru decor am folosit fistic măcinat pentru un plus de culoare.

Prăjitura cu banane și ciocolată are un blat ușor umed, este delicioasă și foarte aromată datorită bananelor 😋

Share

Lasa un comentariu