Ardei umpluți la cuptor 😋
Ingrediente:7 ardei galbeni potriviți700gr carne tocată porc100gr orez cu bob lung1000 ml bulion1 ou2 linguri făină4 linguri ulei de răpiță4 foi dafin1/2 linguriță cimbru uscat1 linguriță pătrunjel verde uscat4 linguri zahăr brunPiper mozaic proaspăt măcinatSare roz de Himalaya200ml apă Mod de preparareArdeii se spală și se curăță de codițe și semințe. Pentru un plus de …. Read More
Somon la cuptor cu sote de baby morcovi 😋
Ingrediente:250 gr file de somon400 gr morcovi baby congelați2 linguri ulei de măsline extra virgin6 linguri suc de lămâie3 linguri miere de albine2 căței de usturoi mari2 linguri melasă de rodie1/2 linguriță praf de ghimbir1/2 linguriță cimbru uscat1/2 linguriță sare roz de Himalaya1/2 piper proaspăt măcinatOpțional pentru un plus de culoare și savoare un praf …. Read More
Somon la cuptor și sote de fasole verde 😋
IngredientePentru somon la cuptor1 file de somon 250gr1 cățel de usturoi mare2 linguri ulei de măsline extra virgin2 linguri suc de lămâie1 lingură miere de albineSare roz de HimalayaPiper mozaic proaspăt măcinatPentru sote de fasole verde400gr fasole verde congelată2 căței de usturoi mari3-4 linguri ulei vegetal50ml apă receSare roz de HimalayaPiper mozaic proaspăt măcinat Mod …. Read More
File de crap cu cartofi la cuptor 😋
Ingrediente2 bucăți file de crap8 cartofiSucul de la 2 lamâi200ml vin alb sec4 linguri ulei vegetalCâteva crengute de cimbru1/2 linguriță cimbru uscatSare roz de HimalayaPiper mozaic proaspăt măcinat Mod de preparareBucățile de file de crap se spală sub jet de apă și se tamponează cu un șervețele absorbante. Se condimentează cu sare și piper în …. Read More
Vin fiert cu mirodenii și merișoare 😋
Ingrediente:500ml vin roșu sec1 portocală micăCâteva merișoare proaspete2 cuișoare1 baton scorțișoară1 anason stelat4-5 boabe piper roșu6 lingurițe zahăr brun Mod de preparareÎntr-o cratiță mai mică se adaugă feliile de portocală tăiate jumătăți, merișoarele, cuișoarele, boabele de piper roșu, batonul de scorțișoară și anasonul stelat. Se toarnă vinul și se pune cratiță la foc mic. După …. Read More
Somon glazurat cu oțet balsamic, miere și ghimbir😋
Ingrediente200gr somon2 linguri ulei de măsline extra virgin2 linguri oțet balsamic1 lingură miere de albine1/2 linguriță ghimbir măcinat1 cățel de usturoi mare pisatSare roz de HimalayaPiper mozaic proaspăt măcinatSemințe de susan negru pentru decor Mod de preparare Somonul se spală și se tamponează cu un șervețele absorbant. Se pune într-o tavă tapetată cu folie de …. Read More
Limonadă cu căpșuni și busuioc
Ingrediente500gr căpșuniSucul de la 6 lamâi (aproximativ 300ml)6 linguri zahăr brun4 linguri miere de albine4-5 frunze busuioc500ml apă plată Mod de preparareCăpșunii se curăță de codițe, se spală și se pun împreună cu frunzele de busuioc în vasul unui blender. Se adaugă sucul de lămâie și se procesează 1-2 minute. Eu am folosit un Nutribullet. …. Read More
Frigărui de miel cu cartofi noi la cuptor 😋
Ingrediente6 frigărui din carne de miel (350gr)1kg cartofi noi roșii1 legătură ceapă verde1 legătură usturoi verde5-6 linguri ulei vegetal350ml vin alb1 linguriță cimbru uscat2 lingurițe mentă uscată1 linguriță praf de usturoi1 linguriță praf de ceapă1/2 linguriță piper negru măcinat Sare roz de Himalaya Mod de preparareÎntr-un bol se amestecă 2 linguri ulei vegetal cu praful de …. Read More
Pască fără aluat cu ricotta și merișoare 😋
Ingrediente750gr ricotta6 ouă200gr zahăr brun200gr smântână pentru gătit50gr unt 82% grăsime100gr făină60gr gris200gr merișoare2 pliculețe coajă de lămâie2 lingurițe esență de vanilie2 lingurițe esență de portocală1 praf de sare3-4 linguri zahăr pudră (opțional) Mod de preparareSe hidratează merișoarele timp de 15 minute într-un bol cu apă fierbinte. Apoi se scot pe șervețele absorbante și se …. Read More
Ouă de Paști vopsite cu sfeclă și coji de ceapă roșie 😋
IngredienteCoji de ceapă roșie2 sfecle roșii mai mici2 linguri sare iodată grunjoasă4 linguri oțet din vin alb1,5-2 litri apă1 bucată mică slănină pentru uns ouăle sau 1 lingură de ulei Mod de preparareSfecla se curăță și se taie bucăți, apoi se pune într-o oală alături de cojile de ceapă. Pentru vopsirea a 6 ouă am …. Read More