Vin fiert cu mirodenii și merișoare 😋


Ingrediente:
500ml vin roșu sec
1 portocală mică
Câteva merișoare proaspete
2 cuișoare
1 baton scorțișoară
1 anason stelat
4-5 boabe piper roșu
6 lingurițe zahăr brun


Mod de preparare
Într-o cratiță mai mică se adaugă feliile de portocală tăiate jumătăți, merișoarele, cuișoarele, boabele de piper roșu, batonul de scorțișoară și anasonul stelat.

Se toarnă vinul și se pune cratiță la foc mic. După ce s-a încălzit puțin vinul se adaugă zahărul brun și se amestecă ușor până se topește. Cu ajutorul unei linguri se presează ușor bucățile de portocală și merisoarele.

Se lasă vinul la foc mic 5-10 minute până dă în clocot, apoi se stinge focul și se lasă sub capac 2-3 minute. Nu se fierbe!!!

Astfel preparat, vinul fiert este o infuzie de arome, care te bine-dispune în serile reci de iarnă 😋

Share

Lasa un comentariu