Somon glazurat cu oțet balsamic, miere și ghimbir😋


Ingrediente
200gr somon
2 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguri oțet balsamic
1 lingură miere de albine
1/2 linguriță ghimbir măcinat
1 cățel de usturoi mare pisat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Semințe de susan negru pentru decor

Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețele absorbant. Se pune într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu suficient de mare cât să îl învelească și o bucată mică de hârtie pentru copt. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.

Se prepară un sos din amestecul uleiului de măsline cu oțetul balsamic, mierea, usturoiul, ghimbirul măcinat, sare și piper în funcție de preferințe. Cu sosul obținut se unge foarte bine somonul cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie.

Se învelește ușor somonul în folia de aluminiu și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 10-12 minute. Cât timp se prepară somonul, sosul rămas se pune într-o cratiță mică pentru sosuri și se dă în 2-3 clocote până primește o ușoară consistență de sirop. După cele 10-12 minute se scoate tava din cuptor și se dezvelește ușor somonul. Se unge bine somonul cu sos și se pune tava în cuptor pentru alte 3-5 minute.

Pentru decor am folosit semințe de susan negru pentru un plus de culoare. Puteți servi somonul alături de salata preferată. Eu am ales câteva ciuperci brune trase la tigaie cu usturoi și cimbru, ușor glazurate cu putin sos de oțet balsamic folosit pentru somon. Delicios e puțin spus 😋

Share

Lasa un comentariu