Ingrediente
6 frigărui din carne de miel (350gr)
1kg cartofi noi roșii
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
5-6 linguri ulei vegetal
350ml vin alb
1 linguriță cimbru uscat
2 lingurițe mentă uscată
1 linguriță praf de usturoi
1 linguriță praf de ceapă
1/2 linguriță piper negru măcinat
Sare roz de Himalaya
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă 2 linguri ulei vegetal cu praful de ceapă, usturoi, sare, piper proaspăt măcinat și o linguriță de mentă uscată. Cu sosul obținut se ung bine cu o pensulă pentru bucătărie frigăruile de miel. Apoi se pun frigăruile în tavă. Se adaugă cartofii. Eu am folosit cartofi noi maiicuți pe care i-am tăiat în jumătăți. Peste cartofi se adaugă bucăți de ceapă și usturoi verde. Se condimentează legumele cu sare și piper în funcție de preferințe. Se presară o linguriță de mentă și o linguriță de cimbru uscat peste legume. Apoi se stropesc cu 3-4 linguri de ulei.
La final se adaugă 250ml vin alb. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 200° timp de 40 de minute. Apoi se scoate folia de aluminiu, se mai stropesc frigăruile cu 100ml vin alb si se pune tava în cuptor pentru alte 10 minute până se rumenesc frumos.
Apoi se întorc frigăruile și se pune tava în cuptorul pentru alte 5-10 minute. Frigăruile de miel cu cartofi noi la cuptor sunt delicioase 😋