Ouă de Paști vopsite natural cu sfeclă și coji de ceapă roșie 😋


Ingrediente
Coji de ceapă roșie
2 sfecle roșii mai mici
2 linguri sare iodată grunjoasă
4 linguri oțet din vin alb
1,5-2 litri apă
1 bucată mică slănină pentru uns ouăle sau 1 lingură de ulei


Mod de preparare
Sfecla se curăță și se taie bucăți, apoi se pune într-o oală alături de cojile de ceapă. Pentru vopsirea a 6 ouă am folosit cojile de la vreo 10 cepe roșii și de la 2 cepe galbene.

Se adaugă apa rece și se pune la fiert la foc mic timp de o oră. Apoi se strecoară apa colorată obținută.

Ouăle se spală bine cu un burete de bucătărie și puțină soluție de vase. Astfel puteți îndepărta și ștampilele aplicate pe ouă. Se pun într-o cratiță suficient de mare cât să nu stea unul peste celălalt.

Se toarnă apa colorată obținută peste oua și se adaugă 2 linguri de sare. Eu am folosit sare iodată grunjoasă pentru murături. Se lasă ouăle la fiert în apa colorată timp de 10-15 minute. Apoi se stinge focul. Se adaugă oțetul și se lasă ouăle în apă până se răcoresc. Eu le-am lăsat o oră pentru a obține o culoare mai intensă. Apoi se scot ouăle ușor. Vă sfătuiesc să le scoateți cu mâna pentru a nu le zgâria cu lingura. Nu vă pătați pe mâini!!! 😊 Pentru decor am folosit plasă de la citrice, dar le puteți decora cu frunze, în funcție de preferințe sau le puteți lăsa simple. Se ung ouăle cu o bucată mică de slăninuță o dată sau de 2 ori pentru un luciu frumos.


Share

Lasa un comentariu