Somon la cuptor cu legume și ierburi aromatice 😋


Ingrediente
1 file somon (250gr)
200gr baby morcovi
1 zucchini
400gr mazăre verde congelată
2 căței de usturoi pisați
Sucul de la o lămâie
4 linguri ulei de măsline
2 linguri miere de albine
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță oregano uscat
1 linguriță mentă uscată
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Morcovii se spală bine și se taie rondele. Zucchini se curăță de codiță și se taie cubulețe. Într-o tavă se pune somonul și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Apoi se adaugă mazărea, cubulețele de zucchini și rondelele de morcovi. Eu am pus somonul în mijloc și l-am înconjurat de legume. E important să nu acoperiți somonul cu legume!

Se prepară un sos din amestecul uleiului de măsline cu sucul de lămâie, mierea de albine, usturoiul pisat, ierburile uscate: cimbru, oregano, mentă și un praf de sare și puțin piper proaspăt măcinat. Cu sosul obținut se unge bine somonul cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Apoi se toarnă sosul rămas peste legume.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 15 minute. Apoi se scoate folia și se mai lasă somonul 2-3 minute în cuptor fără folie de aluminiu. Somonul se scoate usor pe o farfurie. Se amestecă legumele cu o spatulă pentru a se impregna foarte bine cu sosul din tavă și se pune tava cu legume în cuptor pentru alte 5-10 minute. Somonul la cuptor cu legume și ierburi aromatice este delicios 😋

Share

Lasa un comentariu