Ingrediente:
1 file somon (250gr)
2 linguri ulei de măsline extra virgin
3 linguri suc de lămâie
1 lingură miere de albine
1 linguriță mentă uscată
1/2 linguriță coajă de lămâie
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant, apoi se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.
Se prepară un sos din amestecul uleiului de măsline cu sucul de lămâie, mierea, menta, coaja de lămâie, sare și piper.
Se pune somonul într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu suficient de mare cât să îl învelească și o bucată mică de hârtie pentru copt, apoi cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie, se unge cu sosul obținut.
Se adaugă 1-2 linguri din sos peste somon și se învelește ușor somonul în folie de aluminiu. Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 14 minute. După cele 14 minute se scoate tava din cuptor și se dezvelește somonul. Se unge cu sosul din folie și se pune tava în cuptor pentru alte 3-5 minute.
Somonul la cuptor în sos de lămâie și mentă este delicios alături de puțină salată. Pentru salată am folosit o salată romană și 2-3 linguri din sosul de lămâie și mentă pregătit pentru somon. Opțional pentru un plus de culoare și savoare puteți adăuga puțin chili 😋