Ingrediente
500gr carne de vită
3 conserve fasole roșie
1 ceapă mică
3 căței de usturoi
4 linguri ulei vegetal
2 linguri pastă de ardei roșu (homemade)
500gr roșii pasate
1 linguriță boia de ardei dulce
1/2 linguriță chimion măcinat
1/2 linguriță piper negru măcinat
1 linguriță sos tabasco
1 ardei roșu iute
Sare roz de Himalaya
2 lingurițe pătrunjel verde uscat
Mod de preparare
Ceapa și usturoiul se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie. Apoi se sotează în uleiul vegetal încins. Eu am folosit ulei de răpiță. Puteți folosi uleiul vegetal preferat. Se adaugă carnea tocată de vită și se lasă la prăjit, amestecându-se des până când își schimbă culoarea.
Se adaugă condimentele: piperul negru măcinat, chimionul, boia de ardei dulce, sare în funcție de preferințe și pasta de ardei roșu. Se amestecă pentru omogenizare și îmbinarea aromelor. Apoi se adaugă roșiile pasate și fasolea roșie scursă de apă și trecută printr-un jet de apă rece.
Se lasă la fiert la foc mediu 20-30 de minute până când scade sosul. La final se adaugă pătrunjelul verde și sosul tabasco.
Pentru un plus de culoare am înlocuit 1/2 linguriță chili cu un ardei roșu iute tăiat rondele și adăugat în 5-10 minute de gătire. Chili con carne este o mâncare delicioasă, aromată și picantă 😋