Ingrediente
12 cartofi roșii fierți în coajă
1 litru smântână pentru gătit 32% grasime
6 ouă fierte tari
300gr cubulețe bacon
5 linguri ulei vegetal
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Cartofii fierți se curăță de coajă și se taie rondele. Ouăle fierte tari se curăță de coajă și se taie în funcție de preferințe. Eu le-am tocat mărunt cu ajutorul unui robot de bucătărie. Într-o tavă se toarnă uleiul vegetal. Eu am folosit 5 linguri de ulei de răpiță. Puteți folosi uleiul preferat.
Se pune un rând de rondele de cartofi. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Baconul se prăjește câteva minute într-o tigaie antiaderentă până se rumenește frumos. Se adaugă în tavă peste cartofi.
Se presară ouăle tocate. Smântână pentru gătit se toarnă într-un bol și se condimentează cu sare și piper. Puteți folosi smântână fermentată, dar vă recomand smântâna pentru gătit. Astfel veți obține un sos delicios.
Se adaugă jumătate din smântâna pentru gătit în tavă peste cartofi, ou și bacon. Apoi se pune încă un rând de rondele de cartofi.
Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Apoi se toarnă cealaltă jumătate din smântâna pentru gătit.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 30 de minute. Cartofii franțuzești cu bacon sunt delicioși simpli sau alături de murăturile preferate 😋
O altă rețetă de cartofi franțuzești delicioși găsiți aici