Ingrediente
1 file somon (250gr)
4 linguri sos sweet chili
2 linguri sos de soia
1 lingură ulei de măsline extra virgin
1 lingură miere de albine
2 linguri suc de lămâie
1/2 linguriță ghimbir măcinat
Piper mozaic proaspăt măcinat
Sare roz de Himalaya
Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Apoi se pune într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu suficient de mare cât să îl învelească, pe o bucată de hârtie pentru copt.
Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se prepară un sos din amestecul sosului sweet chili cu uleiul de măsline, sosul de soia, ghimbirul măcinat, sucul de lămâie, mierea de albine și puțin piper proaspăt măcinat.
Se unge somonul cu sosul obținut, cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Se adaugă peste somon 2-3 linguri din sos. Restul se păstrează.
Se învelește ușor somonul în folie de aluminiu. Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 12 minute.
Apoi se scoate tava din cuptor și se dezvelește ușor somonul. Se toarnă sosul pus deoparte, apoi se pune tava în cuptor pentru alte 5 minute.
Somonul la cuptor în sos de chili este delicios alături de salată.
Ca sugestie de prezentare vă propun o salată delicioasă și foarte ușor de preparat din doar câteva ingrediente: salată iceberg, câteva roșii cherry, sucul de la o lămâie, o lingură ulei de măsline extra virgin, sare și piper în funcție de preferințe 😋
Rețeta pentru sos sweet chili homemade o găsiți aici