Ingrediente
200gr somon afumat
200gr cremă de brânză
1 cățel de usturoi pisat
50gr smântână 24% grăsime
50gr maioneză
1 linguriță coajă de lămâie
1-2 lingurițe suc de lămâie
1 lingură mărar verde
Piper mozaic proaspăt măcinat
Sare roz de Himalaya (opțional)
Mod de preparare
În bolul unui robot de bucătărie se adaugă somonul afumat, crema de brânză, usturoiul pisat, smântâna, maioneza, coaja rasă de lămâie, 1-2 lingurițe de suc de lămâie și mărarul tocat mărunt. Se procesează 1-2 minute până se obține o cremă delicioasă.
Se condimetează cu piper proaspăt măcinat în funcție de preferințe. Adăugați sare doar dacă este necesar. Crema de somon afumat este delicioasă alături de câteva felii de pâine sau pâine prăjită, câteva felii de ardei, castravete sau roșii 😋
O altă rețetă delicioasă de aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză găsiți aici