Ingrediente
400gr carne vițel
1 ceapă albă
3 lingurițe pastă de ardei roșu (homemade)
2 foi de dafin
2 lingurițe boia de ardei dulce
Sare roz de Himalaya
Piper negru măcinat
1/2 legătură pătrunjel verde
2 lingurițe amidon de porumb
4 linguri ulei vegetal (de răpiță)
Mod de preparare
Într-o cratiță se pune uleiul vegetal la foc mediu. Se adaugă ceapa tăiată în funcție de preferințe (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui robot de bucătărie). Se lasă ceapa 1-2 minute la foc mediu până se înmoaie puțin, apoi se adaugă carnea tăiată cubulețe. Se prăjește carnea la foc mare, apoi se adaugă pasta de ardei roșu. Se amestecă pentru omogenizare.
Se adaugă și boia, apoi se condimentează cu puțină sare și piper negru măcinat. Se toarnă o cană cu apă (200ml). Se adaugă frunzele de dafin și apoi se lasă la fiert la foc mediu, sub capac.
Se amestecă din când în când și se completează cu apă. Când carnea este fiartă se prepară un amestec din cele 2 lingurițe de amidon și 4 lingurițe apă rece. Se adaugă deresul obținut în cratița cu tocăniță. Se lasă 2-3 minute la fiert până se obține un sos.
La final se presară pătrunjelul verde. Tocănița de vițel este delicioasă alături de mămăliguță și murăturile preferate 😋