
Ingrediente
1kg pulpe inferioare de pui
4 morcovi
3 legături de ceapă verde
5-6 linguri ulei vegetal
2 lingurițe boia de ardei dulce
1 linguriță piper negru măcinat
2 lingurițe sare roz de Himalaya
2 lingurițe cimbru uscat
4 foi de dafin
200ml vin alb sec
200ml apă



Mod de preparare
Morcovii se curăță și se taie rondele. Ceapa verde se curăță și se taie în funcție de preferințe. Se pun legumele într-o tavă în care se toarnă 3-4 linguri de ulei vegetal. Eu am folosit ulei de răpiță.

Pulpele se curăță de eventualele resturi de pene, se spală și se tamponează cu șervețele absorbante. Într-un bol mic se amestecă sarea cu piperul și boia. Se condimentează pulpele cu amestecul obținut.

Și apoi se pun peste stratul de morcovi și ceapă verde.

Se presară cimbru uscat și se adaugă foile de dafin. Apoi se stropesc pulpele cu 2-3 linguri de ulei vegetal.

Se toarnă vinul alb și apa și se acoperă tava cu folie de aluminiu. Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 190° timp de 90-120 de minute.

Copănelele la cuptor cu ceapă verde și morcovi sunt delicioase, mai ales alături de un piure de cartofi și murăturile preferate 😋




