Ingrediente
5 ouă
150gr zahăr brun
200gr făină
2 linguri cacao neagră
1 praf de copt (10gr)
150ml lapte
150ml ulei vegetal
1 linguriță esență de vanilie
150gr zahăr pudră
1 linguriță suc de lămâie
Câteva linguri gem de măceșe
Unt pentru uns tava
Ciocolată rasă pentru decor
Mod de preparare
Se separă ouăle. Gălbenușurile se mixează împreună cu zahărul brun. Se adaugă uleiul și se mixează până nu se mai simte zahărul zgrunțuros. Apoi se toarnă laptele și se mixează pentru omogenizare. Într-un bol se amestecă făina, cacao și praful de copt. Apoi se adaugă în compoziția umedă și se mixează ușor până se obține o compoziție omogenă. La final se adaugă esență de vanilie pentru un plus de savoare. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă unsă cu unt. Se nivelează ușor, apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 20-25 de minute.
Cât timp se coace blatul, se mixează albușurile până se obține o spumă tare. Apoi se adaugă pe rând zahărul pudră. La final se adaugă o linguriță suc de lămâie. Când blatul este copt, se unge cu gem.
Puteți folosi gemul preferat. Eu am ales deliciosul gem de măceșe.
Peste stratul de gem se adaugă bezeaua.
Apoi se pune tava în cuptor pentru 3-5 minute până când bezeaua se rumenește ușor.
Prăjitura se lasă la răcorit la temperatura camerei. Apoi se decorează cu ciocolată rasă. Este delicioasă 😋