
Ingrediente:
500gr ficăței de pui
5 linguri melasă (sirop) de rodie
100ml apă
2 linguri ulei de măsline
1 lingură unt 82% grăsime
1/2 linguriță boia de ardei dulce
1/2 linguriță coriandru măcinat
Piper mozaic proaspăt măcinat
Sare roz de Himalaya


Mod de preparare
Într-o tigaie se topește untul împreună cu uleiul de măsline. Apoi se adaugă ficățeii spălați și curățati. Se rumenesc ușor ficățeii pe ambele părți. Apoi se condimentează cu sare, piper, boia și boabe de coriandru măcinate cu ajutorul unui mojar. Se amestecă 4 linguri melasă de rodie (un sirop de rodie mai gros) cu 100ml apă rece și se adaugă peste ficăței. Apoi se lasă la fiert sub capac 5-10 minute. Cât timp ficățeii fierb sub capac se reduce sosul. La final se mai adaugă o lingură de melasă de rodie și se stropesc bine ficățeii cu sosul obținut.

Apoi se stinge focul. Ficățeii de pui în sos de rodie sunt delicioși alături de puțină salată verde asezonată cu un strop de ulei de măsline, melasă de rodie și sare și piper în funcție de preferințe sau alături de garnitura preferată 😋



