Supă cremoasă cu cartofi și broccoli


Ingrediente
3 linguri unt 82% grăsime
2 căței de usturoi
1 broccoli (500gr)
8 cartofi roșii
500ml lapte
1 litru supă de legume sau apa
50gr făină
80gr parmezan
250gr bacon cubulețe
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Într-o oală mai mică se pune untul la topit. Se adaugă usturoiul pisat și se lasă 1-2 minute cât să își elibereze aromele. Apoi se adaugă făina și se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă treptat laptele și se amestecă foarte bine până se obține o compoziție cremoasă. Se adaugă supa de legume sau apa. Se condimentează cu sare și piper. Apoi se adaugă cartofii tăiați cubulețe. Se lasă până începe să fiarbă la foc mare, apoi se reduce focul și se lasă la fiert sub capac 20-30 de minute până când sunt fierți cartofii. Se amestecă ocazional. Spre final, după ce s-au fiert cartofii se adaugă buchețelele de broccoli și se lasă la fiert încă 5-10 minute sau până când broccoli sunt gătiți în funcție de preferințele dvs. Spre final se potrivește cu sare și piper în funcție de preferințe. După ce s-au fiert broccoli se stinge focul și se adaugă parmezanul. Se amestecă pentru omogenizare.

Cât timp fierbe supa se prăjesc cubulețele de bacon într-o tigaie antiaderentă. Înainte de servire se adaugă baconul în supă împreună cu grăsimea lăsată de bacon.

Supa de cartofi cu broccoli este delicioasă și foarte cremoasă 😋

Share

Lasa un comentariu