Mămăligă în straturi și omletă cu brânză la cuptor 😋


Ingrediente:
Pentru mămăligă în straturi
1 litru apă
250gr făină de mălai
1/2 linguriță sare
400gr smântână 25% grăsime
400gr brânză frământată din caș de oaie
Unt pentru uns tava
Pentru omletă cu brânză
8 ouă
200ml lapte
250gr brânză frământată din caș de oaie
1 praf de sare
3 linguri ulei vegetal


Mod de preparare
Pentru mămăligă se pune apa la fiert cu 1/2 linguriță sare. Când fierbe apa se adaugă în ploaie mălaiul amestecând energic cu un tel, apoi când compoziția primește consistență cu o lingură de lemn. Pentru această rețetă am folosit mălai pentru „mămăligă gata în 3 minute”. Se unge o tavă pentru cuptor cu unt. Eu am folosit un vas de yena. Se adaugă un strat de mămăligă, apoi se presară brânză frământată din caș de oaie. Se adaugă smântâna, apoi un alt strat de mămăligă.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 10-15 minute până când se topește brânză și mămaliga primește o culoare frumoasă.

Pentru prepararea omletei se mixează bine ouăle cu un tel. Se adaugă laptele și sare în funcție de preferințe. Se pune amestecul obținut într-o tavă cu cele 3 linguri de ulei vegetal. Se presară bucăți de brânză frământată din caș de oaie.

Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° până când se rumenește frumos.

Pentru servire vă recomand niște ardei iuți murați sau puțină salată de ardei iute cu ceapă murată. Delicios 😋

Alte rețete delicioase de mămăligă în straturi găsiți aici

Share

Lasa un comentariu