Crumble cu prune


Ingrediente
600gr prune
Sucul de la o lămâie
150gr zahăr brun
2 linguri de amidon de porumb
Pentru aluatul sfărâmicios
150gr faină
110gr unt plus unt pentru uns tava
100gr zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
Fulgi de migdale (opțional)


Mod de preparare
Într-un bol se amestecă jumătățile de prune cu sucul de lămâie, zahărul brun și amidonul de porumb. Se unge o tavă cu unt. Eu am folosit un vas de yena. Se adaugă amestecul de fructe și se nivelează frumos.

Se prepară aluatul sfărâmicios prin mixarea untului la temperatura camerei cu zahărul pudră și esența de vanilie. Apoi se adaugă făina și se amestecă ușor cu mâna până se obține un aluat. Se împrăștie bucăți de aluat peste amestecul de fructe.

Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 40-45 de minute. După 30 de minute, opțional puteți scoate tava din cuptor și presăra niște fulgi de migdale.

Crumble -ul cu prune este delicios și ușor de preparat 😋

Share

Lasa un comentariu