
Ingrediente
4 porumbi mari
3 linguri unt
1 ceapă roșie
3 căței de usturoi pisați
2 linguri maioneză
2 linguri smântână 20% grăsime
50gr parmezan ras
3 linguri suc de lime
1/2 linguriță coriandru uscat
50gr brânză feta
1 ardei iute verde mic
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat



Mod de preparare
Pentru această rețetă vă recomand să folosiți doar porumb crud, nu din conservă!!! Boabele de porumb se taie cu ajutorul unui cuțit de pe știuleți. Într-o cratiță se pune untul la topit. Se adaugă usturoiul pisat și se lasă cât să își elibereze aromele.
Apoi se adaugă porumbul și se prăjește în untul aromat timp de 5 minute până primește o culoare frumoasă aurie. Nu ardeți porumbul! Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.

Se pune porumbul într-un bol și se adaugă maioneza, smântâna, sucul de lime și parmezanul. Porumbul fiind fierbinte se obține un dressing delicios. Se adaugă boabele de coriandru zdrobite cu ajutorul unui mojar și ceapa roșie tăiată mărunt. Se amestecă pentru omogenizare și se potrivește cu sare și piper.


Apoi se adaugă feta sfărâmată ușor și felii de ardei iute.


Se amestecă încă o dată pentru îmbinarea aromelor. Este delicioasă 😋



