Desert cu banane și biscuiți Amaretti


Ingrediente
200gr biscuiți Amaretti
5 banane
200ml smântână pentru frișcă
400gr cremă de brânză
80gr zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
10gr gelatină
Pentru decor
Sirop de curmale bio (opțional)


Mod de preparare
Smântâna pentru frișcă rece se mixează până se formează frișca. Apoi se adaugă crema de brânză, zahărul pudră, esența de vanilie și 3 banane pisate cu o furculiță. Se mixează pentru omogenizare. Gelatina se hidratează conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi se încălzește ușor și se adaugă în cremă. Se mixează ușor cu ajutorul mixerului pentru omogenizare. Într-o tavă (eu am folosit un vas de yena) se așează biscuiții Amaretti.

Celelalte 2 banane rămase se taie felii și se adaugă peste biscuiți.

Se toarnă ușor crema. Se mai adaugă câțiva biscuiți Amaretti. Apoi se acoperă tava cu o folie alimentară și se pune în frigider pentru minim 6 ore sau peste noapte.

În momentul servirii puteți adauga diferite sosuri opțional.

Eu am ales sosul de curmale bio. Desertul cu banane și biscuiți Amaretti este delicios și foarte ușor de preparat 😋

Share

Lasa un comentariu