![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200902_152134-842x1024.jpg)
Ingrediente
200gr biscuiți Amaretti
5 banane
200ml smântână pentru frișcă
400gr cremă de brânză
80gr zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
10gr gelatină
Pentru decor
Sirop de curmale bio (opțional)
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200902_152607-1024x972.jpg)
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200902_152235-857x1024.jpg)
Mod de preparare
Smântâna pentru frișcă rece se mixează până se formează frișca. Apoi se adaugă crema de brânză, zahărul pudră, esența de vanilie și 3 banane pisate cu o furculiță. Se mixează pentru omogenizare. Gelatina se hidratează conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi se încălzește ușor și se adaugă în cremă. Se mixează ușor cu ajutorul mixerului pentru omogenizare. Într-o tavă (eu am folosit un vas de yena) se așează biscuiții Amaretti.
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200902_153249-668x1024.jpg)
Celelalte 2 banane rămase se taie felii și se adaugă peste biscuiți.
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200902_153230-687x1024.jpg)
Se toarnă ușor crema. Se mai adaugă câțiva biscuiți Amaretti. Apoi se acoperă tava cu o folie alimentară și se pune în frigider pentru minim 6 ore sau peste noapte.
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200902_153115-654x1024.jpg)
În momentul servirii puteți adauga diferite sosuri opțional.
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200902_152739-1024x988.jpg)
Eu am ales sosul de curmale bio. Desertul cu banane și biscuiți Amaretti este delicios și foarte ușor de preparat 😋
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200902_152027-866x1024.jpg)
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200902_152424-1024x919.jpg)