Zucchini la cuptor cu carne de vită și mozzarella 😋


Ingrediente
2 zucchini
300gr carne tocată de vită
500ml roșii pasate bio
200gr baby mozzarella
4 linguri ulei vegetal
1 linguriță busuioc uscat
1 linguriță oregano uscat
2 linguri zahăr brun
Boia de ardei dulce
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Zucchinii se spală, se curăță de codițe și se feliază. Se condimentează cu sare, piper și boia în funcție de preferințe. Se adaugă 2 linguri ulei vegetal (de răpiță am folosit eu) și se amestecă bine. Apoi se pun feliile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe un singur strat.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru aproximativ 20 de minute. La jumătatea timpului se scoate tava și se întorc feliile de zucchini pentru a se rumeni frumos pe ambele părți. Carnea tocată se pune la prăjit în 2 linguri de ulei vegetal. Se condimentează cu sare, boia de ardei dulce, piper proaspăt măcinat în funcție de preferințe. Se adaugă busuiocul și oregano și se lasă la gătit în suc propriu, aproximativ 15-20 de minute.

Apoi se adaugă roșiile pasate și zahărul brun. Se lasă la foc mediu până când carnea este gătită, iar compoziția primește consistența unui sos. Jumătate din feliile de zucchini coapte se pun într-o tavă, apoi se adaugă carnea tocată și sosul.

Apoi se adaugă mozzarella din loc în loc. Deasupra se pun felii de zucchini.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 10-15 minute sau până când se topesc biluțele de mozzarella. Delicios 😋

Share

Lasa un comentariu