Somon la cuptor în sos de whisky 😋


Ingrediente
1 file somon (250gr)
4 linguri whisky
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguri suc de lămâie
1 lingură zahăr brun
1/2 linguriță ghimbir măcinat
1/2 linguriță praf de usturoi
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Somonul se spală, se tamponează cu un șervețel absorbant, apoi se pune într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu suficient de mare cât să îl învelească. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.

Într-un bol mai mic se amestecă whisky cu sosul de soia, sucul de lămâie, uleiul de măsline, zahărul brun, praful de usturoi și ghimbirul măcinat. Se unge bine somonul cu sosul obținut, iar restul sosului se toarnă peste pește.

Se învelește ușor somonul în folie, apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 10 minute.

Apoi se scoate somonul, se dezvelește și se mai unge cu puțin sos din folie. Se mai pune tava în cuptor pentru alte 4-5 minute.

Opțional puteți presară câteva semințe de susan pentru un plus de savoare și decor apetisant 😋

O altă rețetă de somon cu whisky găsiți aici

Share

Lasa un comentariu