Brownie cu mascarpone și suc de portocale 😋


Ingrediente
Pentru Brownie
245gr făină
2 ouă
90gr cacao neagră
250gr zahăr brun
170gr unt 82% grăsime
240ml lapte
60ml suc de portocale
1 praf de sare
1 linguriță esență de portocale
Pentru crema de mascarpone
250gr mascarpone
100gr zahăr pudră
1 ou
2 linguri de făină
60ml suc de portocale
6gr coajă rasă de portocale
1 linguriță esență de vanilie


Mod de preparare
Mai întâi se prepară compoziția pentru Brownie. Se amestecă untul cu laptele și se pune la topit. Într-un bol se amestecă făina cu zahărul brun, cacao și praful de sare. Peste ingredientele uscate se toarnă compoziția de unt topit și lapte. Se amestecă ușor pentru omogenizare, apoi se adaugă pe rând ouăle, sucul de portocale și esența de portocale. Se toarnă compoziția de brownie într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.

Se prepară crema de mascarpone. Se mixează zahărul pudră cu mascarpone. Apoi se adaugă pe rând oul, coaja de lămâie, esența de vanilie, sucul de portocale și făina. Se mixează până se obține o compoziție omogenă. Se pune crema de mascarpone peste compoziția de brownie cu o lingură din loc în loc.

Apoi se omogenizează ușor cu o scobitoare. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 35 de minute.

Veți obține un blat cu margini tari și interior moale. Se lasă la răcorit foarte bine la temperatura camerei.

Apoi se poate felia. Se păstrează în frigider, în caserole închise ermetic. Este delicioasă și aromată 😋

Share

Lasa un comentariu