Pulpe de curcan la cuptor cu usturoi și cartofi noi😋


Vă propun o rețetă de pulpe de curcan marinate în saramură simplă (brine). Prin acestă tehnică de frăgezire și hidratare a cărnii slabe, se obțin niște pulpițe de curcan fragede și suculente după coacere. Trebuie doar să avem răbdare… 🙂


Ingrediente
Pentru saramură
1 linguriță de sare de bucătărie la fiecare 250ml apă (eu am avut nevoie de 1 litru de apă și 4 lingurițe de sare)
Pentru pulpe de curcan la cuptor
2 pulpe de curcan inferioare
4-5 linguri ulei vegetal
1 căpățână usturoi
Sare roz de Himalaya
Piper negru
Boia de ardei dulce
Piper mozaic proaspăt măcinat
250ml apă
Pentru cartofi
10 cartofi noi
1 lingură pastă de ardei homemade
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat

Mod de preparare
Pulpele de curcan se spală bine, se curăță de eventualele resturi de pene, apoi se așează într-un bol sau o caserolă.

Se adaugă apă cât să le acopere cu o cană gradată, astfel veți știi câtă sare trebuie să adăugați. Eu am avut nevoie de 4 lingurițe de sare de bucătărie. Apoi se acoperă bolul cu o farfurie și se lasă la frigider pentru 24-36 de ore. Eu le-am lasat 36 de ore în saramură.

Nu săriți peste acest pas dacă doriți pulpe suculente, care se desprind ușor de pe os!!! Pulpele nu vor fi sărate excesiv, carnea își va lua sare atât cât va avea nevoie. Înainte de gătire, se scot pulpele din saramură și se trec printr-un jet de apă rece. Apoi se tamponează cu un șervețel absorbant. Se condimentează cu puțină sare, piper negru, boia de ardei dulce și se lasa pe o farfurie pe masă în bucătărie timp de 30minute pentru a se mai încălzi puțin.

Se curăță usturoiul și se pisează. 3-4 căței mici de usturoi se pun sub pielea pulpelor. Apoi se pun pulpele într-o tavă și se stropesc cu puțin ulei vegetal. Eu am folosit ulei de răpiță. Se masează bine pulpele cu ulei și condimente, apoi se presară usturoiul pisat.

Se toarnă în tavă o cană cu apa, aproximativ 250ml apă, și se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 60 de minute. Așa arată pulpele de curcan după cele 60 de minute.

Cât timp stau pulpele de curcan în cuptor se curăță, se spală și se feliază cartofii în funcție de preferințe. Eu i-am tăiat rondele mai grosuțe. Se amestecă cu puțin ulei vegetal, sare, piper proaspăt măcinat și o lingură de pastă de ardei homemade (opțional). Apoi se pun în tavă lângă pulpele de curcan.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se mai pune în cuptor alte 60 de minute, la 200°. Apoi se dă la o parte folia de aluminiu. Se ung pulpele cu puțin ulei din tavă și se mai lasă tava în cuptor alte 10-15minute pentru a se rumeni frumos.

Înainte de servire se lasă carnea și cartofii timp de 10-15 minute. Pulpele de curcan la cuptor cu usturoi și cartofi sunt delicioase alături de o salată de ardei copți cu usturoi și pătrunjel verde 😋, rețeta o găsiți aici

Share

Lasa un comentariu