Cheesecake cu biscuiți Oreo și pepene galben 😋


Ingrediente
Pentru blatul de biscuiți
100gr unt
330gr biscuiți Oreo întregi (cu tot cu cremă)
Pentru crema de brânză
200ml smântână pentru frișcă neîndulcită
400gr cremă de brânză
250gr mascarpone
100gr zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
20gr gelatină
600gr pepene galben
2 linguri suc de lămâie
Pentru decor
3 biscuiți Oreo (fără cremă)
Pepene galben


Mod de preparare
Se prepară mai întâi blatul de biscuiți. Biscuiții Oreo se macină întregi (cu cremă), cu ajutorul unui robot de bucătărie cu cuțite. Apoi se amestecă biscuiții cu untul topit. Compoziția obținută se nivelează frumos într-o tavă cu pereți detașabili tapetată opțional cu hârtie pentru copt. Se pune tava în congelator pentru 15-20 de minute, până la prepararea cremei.

Pentru cheesecake cu pepene galben e necesar să folosiți pepene galben de culoare portocalie și cu consistență mai densă. Pepenele se curăță de coajă și de semințe și se taie cuburi. Eu am folosit 600gr de cuburi de pepene galben. Se mixează cuburile de pepene galben cu un blender 1-2 minute până obțineți o compoziție de consistența unui smoothie. Apoi se adaugă 2 linguri de suc de lămâie și se amestecă pentru omogenizare. Se pune gelatină la înmuiat în 150ml apă rece timp de 10 minute. Între timp se mixează smântâna pentru frișcă rece de la frigider (dacă nu e rece, nu veți putea să o mixați). Apoi se adaugă peste frișcă mascarponele, crema de brânză, zahărul pudră și esența de vanilie. Se mixează ușor pentru încorporare. Apoi se adaugă treptat compoziția de pepene galben. La final se încălzește ușor gelatina, apoi se adaugă în compoziția, mixându-se ușor pentru omogenizare. Veți obține o cremă lichidă. Se toarnă crema peste blatul de biscuiți și se pune tava în frigider pentru minim 6 ore.

Eu am lăsat cheesecake-ul la frigider pe timpul nopții. Pentru decor am ales 3 biscuiți Oreo, cărora le-a dat jos crema, apoi i-am măcinat într-un robot de bucătărie și niște floricele din pepene galben 😋

Share

Lasa un comentariu