Dulceață de pepene roșu 😋


Ingrediente
1,800gr coajă pepene roșu
1kg zahăr brut din trestie de zahăr
400ml apă plată
1/2 plic coajă rasă de lămâie bio (3gr)
Sucul de la 2 lămâi mici netratate (75ml)

Mod de preparare
Coaja de pepene roșu se curăță de coaja verde și se taie cubulețe.

Se pun cubulețele de pepene într-o cratiță sau oala în care doriți să preparați dulceața. Se adaugă apa și zahărul. Eu am folosit zahăr brut din trestie de zahăr, e mai sănătos și mai gustos. Am renunțat de ceva vreme să mai folosesc zahăr alb. Puteți înlocui zahărul brut din trestie de zahăr cu tipul de zahăr preferat.

Apoi se pune la fiert la foc mic. Spre deosebire de alte dulcețuri, pentru această dulceață nu e nevoie să lăsați fructele cu zahărul peste noapte. Eu am lasat-o la fiert la foc mic, amestecând din când în când și luând spuma formată deasupra, vreo 3 ore, timp în care compoziția a primit consistența unui sirop mai grosuț.

Puteți proba să vedeți dacă dulceața e suficient de fiartă punând o linguriță din sirop pe o farfurie mică. Dacă atunci când e rece nu curge, dulceața este gata. Spre final se adaugă coaja și sucul de lămâie. Lăsați dulceața la răcorit înainte de a o pune în borcane. Spre deosebire de gem, dulceața se pune în borcane rece. Din cantitățile de mai sus am obținut 2 borcănele de dulceață. Este delicioasă 😋

Share

Lasa un comentariu