Omletă la cuptor cu cartofi, bacon și parmezan 😋


Ingrediente
5 cartofi medii
200gr bacon afumat
10 ouă
300ml lapte
50gr parmezan ras
2 linguri ulei vegetal
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală și se taie cubulețe. Apoi se pun la fiert în apă fierbinte pentru 10 minute. Cartofii nu e nevoie să fie fierți complet. Cât timp se fjerb cartofii se rumenește ușor baconul într-o tigaie antiaderentă. Ouăle se amestecă cu un tel. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe, apoi se adaugă laptele și se amestecă ușor pentru omogenizare. Într-o tavă se pun 2 linguri ulei vegetal (de răpiță am folosit eu) și se adaugă cartofii scurși de apă și baconul ușor rumenit. Se condimentează cu puțină apa și piper.

Se toarnă amestecul de ou și lapte.

Apoi se presară parmezanul ras.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 15-20 de minute până se rumenește frumos.

E delicioasă alături de o salată de castraveți 😋


Share

Lasa un comentariu