Zucchini copți cu usturoi 😋


Ingrediente
2 zucchini
1 usturoi verde
2 linguri ulei vegetal
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1/4 linguriță boia de ardei dulce


Mod de preparare
Zucchini se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Apoi se feliază și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și puțină boia de ardei dulce. Se adaugă o lingură de ulei vegetal, eu am folosit ulei de răpiță și se amestecă pentru omogenizare. Apoi se pun feliile de zucchini pe o tavă tapetată cu hârtie de copt pe un singur strat.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 30-40 de minute. La jumătatea timpului se scoate tava și se întorc feliile. Cât timp stai dovleceii în cuptor se prepară un amestec din usturoiul verde pisat, puțină sare si o lingură de ulei vegeta. Se amestecă foarte bine toate ingredientele până primește consistența unui sos. Apoi se ung feliile de zucchini fierbinți. Sunt delicioși pe post de mici gustări între mese 😋

Share

Lasa un comentariu