Somon cu broccoli la cuptor 😋


Ingrediente
2 rondele de somon
500gr broccoli
2 linguri ulei vegetal
1 usturoi verde
Sucul de la 2 lamâi
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1/4 linguriță Harrisa sau Chili (opțional)
1 linguriță zahăr brun
2 lingurițe sos de soia


Mod de preparare
Peștele se spală, se tamponează cu un șervețel absorbant și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Broccoli se desface bucăți și se spală sub jet de apă rece. Usturoiul verde se curăță și se pisează cu ajutorul unui mojar. Se adaugă uleiul vegetal într-o tavă. Se pun bucățile de somon în mijloc și pe margini buchețele de broccoli. Se prepară un sos din 2 lingurițe suc de lămâie, jumătate din usturoiul pisat, zahărul brun, sosul de soia și puțin piper proaspăt măcinat. Se ung bucățile de pește cu sosul obținut cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Restul usturoiului pisat se amestecă cu sucul de lămâie, sare și piper în funcție de preferințe și se toarnă ușor peste bucățile de broccoli.

Se presară Harrisa sau fulgi de Chilli opțional, apoi se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 20-25 de minute. Apoi scoateți folia și bucățile de broccoli pe un platou și mai lăsați 5 minute somonul în cuptor la 200° pentru a se rumeni ușor. Este delicios 😋

Share

Lasa un comentariu