
Ingrediente
1/2 legătura sparanghel verde
2 cartofi
1 zucchini mic
1/4 rădăcină țelină
2 cartofi dulci
Câteva roșii cherry
7 morcovi mici
1 căpățână usturoi verde
Cozile de la 2 cepe verzi
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
5 linguri ulei vegetal
1/2 linguriță cimbru uscat
1/4 linguriță harissa sau chili
200ml apă


Mod de preparare
Legumele se curăță, se spală și se taie în funcție de preferințe.

Se pun legumele într-o tavă și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se presară cimbrul uscat și harissa sau chili.

Se toarnă uleiul și apa plată. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 40 minute. Apoi se scoate folia de aluminiu și se mai lasă în cuptor încă 5-10 minute.

Legumele la cuptor sunt delicioase simple, pe post se garnitură sau alături de salata preferată. Eu le prefer alături de o salată delicioasă 😋
