Ingrediente:
Aproximativ 700gr miez pepene roșu
100gr brânză feta
1-2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 ceapă roșie medie
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mentă
Mod de preparare
Pepenele se taie cubulețe și se curăță de sâmburi. Brânză feta se fărâmițează sau se taie cubulețe. Ceapa roșie se curăță, se spală și se taie rondele. Într-un bol se adaugă cubulețele de pepene, brânză feta, rondelele de ceapa roșie.
Se toarnă uleiul de măsline extra virgin și se condimentează cu piper proaspăt măcinat în funcție de preferințe. Apoi se adaugă menta. Dacă aveți proaspătă e ideală, eu nu am avut și am adăugat mentă uscată. Se amestecă pentru omogenizare.
La servire am adăugat reducție de oțet balsamic pentru un plus de savoare 😋 Pentru reducția de oțet balsamic am folosit 100ml oțet balsamic pe care l-am lăsat la fiert la foc mare până a început să dea în clocot, apoi am redus focul la mediu spre mic și l-am lăsat la fiert aproximativ 15 minute până se reduce cantitatea și oțetul primește consistența unui sirop.