Iepure cu sos vânătoresc 😋


Ingrediente
1 iepure (2200gr)
4 morcovi
1 rădăcina păstârnac
1/2 rădăcină țelină
1 cartof
4 cepe verzi
1/2 căpățână usturoi verde
1 ardei fără semințe portocaliu
4 foi de dafin
200ml smântână pentru gătit 32% grăsime
2 linguri suc de lămâie
2 linguri ulei de măsline extra virgin
4 linguri ulei de răpiță
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1/2 linguriță boia de ardei dulce
1/2 linguriță piper negru măcinat


Mod de preparare
Iepurele se spală, se tamponează cu un șervețele absorbant și se taie bucăți sau se lasă întreg. Într-un bol se adaugă 2 linguri de ulei de măsline extra virgin, boia de ardei dulce, piper negru măcinat și sare în funcție de preferințe. Se unge iepurele pe ambele părți, dar și în interior cu acest amestec cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Apoi se pune iepurele într-o tavă în care se toarnă în prealabil uleiul de răpiță.

Se adaugă 200ml apă rece și se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 1 oră. Între timp se curăță, spală și taie legumele. După o oră se scoate tava din cuptor și se unge carnea cu sucul din tavă cu ajutorul pensulei pentru bucătărie. Apoi se adaugă legumele. Se condimentează legumele cu sare și piper mozaic proaspăt măcinat în funcție de preferințe. Se adaugă foile de dafin și încă 100ml apă rece.

Se acoperă din nou tava cu folie de aluminiu și se pune la cuptor pentru încă o oră. Când carnea și legumele sunt gătite.

Se lasă câteva minute la răcorit, apoi se scot bucățile de carne.

Legumele se pun în vasul unui robot de bucătărie și se adaugă 3-400 ml de apă caldă. Se procesează 1-2 minute până se obține un sos.

Se toarnă sosul într-o cratiță și se pune la foc mediu. Se adaugă smântâna pentru gătit și sucul de lămâie și se aduce la fierbere.

Veți obține un sos cremos și delicios. Se adaugă bucățile de carne în sos și se mai lasă 5-10 minute la foc mediu.

Este delicios simplu alături de puțină salată sau alături de un piure de cartofi. Eu i-am făcut și plating cu piure de cartofi și salată de varză roșie murată. Delicios 😋

Share

Lasa un comentariu