Ciorbă de ardei umpluți 😋


Ingrediente
800gr carne tocată vită/porc 15% grăsime
10 ardei grași micuți
100gr orez
2 morcovi
1 păstârnac
1 rădăcina pătrunjel
1/2 rădăcina țelină
500ml roșii bio pasate
3 linguri zahăr brun
8 linguri ulei de răpiță
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
3 foi de dafin
1 legătura pătrunjel verde

Mod de preparare
Morcovii, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel și țelină se curăță, se spală și se taie cubulețe. Eu, din lipsă de timp am preferat să le mărunțesc grosier cu ajutorul unui robot de bucătărie. Apoi se calesc legumele în câteva linguri de ulei vegetal până se înmoaie puțin.

Eu am avut nevoie de 7 linguri de ulei de răpiță. Într-o oală se pune apă la fiert, la foc mediu, 4-5 litri de apă. Când legumele s-au înmuiat puțin se adaugă în apa fierbinte cu tot cu uleiul în care s-au călit. Se adaugă 1-2 lingurițe de sare și se lasă la fiert la foc mediu până se prepară ardeii umpluți. Ardeii se decupează frumos de codițe, se curăță de semințe și se spală foarte bine, apoi se pun la scurs pe o farfurie.

Pentru umplutura de ardei se cântărește 100gr de orez, apoi se spală în 3-4 ape. Într-un bol se adaugă carnea tocată, orezul și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Apoi se amestecă foarte bine carnea cu ajutorul mâinii.

Cu o lingură se umplu ardeii cu amestecul de carne tocată și orez. Se presează bine carnea în ardei și se lasă un cm gol la buza ardeiului, deoarece în timpul fierberii orezul se umflă și are nevoie de spațiu.

Ardeii se adaugă ușor în oală în timp ce apa cu legumele dau în clocot. Se adaugă foile de dafin și se lasă la fiert la foc mediu, timp de 45-60 minute până când carnea și orezul sunt gătite. În funcție de preferințe puteți face un rântaș, eu îl evit, motiv pentru care am adăugat într-o cratiță mică pentru sosuri 1 lingură de ulei de răpiță, rosiile pasate bio, cele 3 linguri de zahăr brun, sare și piper proaspăt măcinat în funcție de preferințe și le-am lăsat la foc mediu până au dat în 2-3 clocote. Apoi am adăugat sosul astfel obținut în oala cu ciorbă și am mai lăsat ciorba la fiert câteva minute. La final se potrivește ciorba cu sare și se adaugă pătrunjelul verde tocat. Este delicioasă 😋

Share

Lasa un comentariu