Ingrediente
200gr făină
2 ouă mari
60gr unt 82% grăsime (la temperatura camerei)
125gr unt arahide cremos
200gr zahăr brun
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
100gr ciocolată neagră
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt. Într-un alt bol se mixează untul de arahide, zahărul și untul la temperatura camerei până se obține o compoziție cremoasă. Se adaugă esența de vanilie și câte un ou pe rând amestecând foarte bine. Apoi se adaugă amestecul de făină și praf de copt pe rând, mixând la viteză mică doar cât să se încorporeze făina. Apoi se adaugă ciocolata tăiată grosier și se amestecă cu o spatulă sau lingură de lemn pentru încorporare. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se formează bile din compoziție care se așează în tavă la distanță de aproximativ 2 cm una de cealaltă. Pentru că am preparat fursecurile împreună cu băiețelul meu de aproape 6 anișori, fursecurile noaste nu au ieșit egale, datorită celor 2 tipuri de mânuțe mici și mari care le-au preparat 😊
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 13 minute. Sunt delicoase 😋 Se pot păstra 2-3 zile în caserole închise ermetic.