
Ingrediente
1 kg cartofi roșii noi micuți
6 gălbenușuri de ou
700ml smântână pentru gătit 32% grăsime
50gr parmezan ras
1 linguriță praf de usturoi
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
2 lingurițe pătrunjel verde
3 linguri ulei de răpiță





Mod de preparare
Cartofii se spală foarte bine cu partea abrazivă a unui burete de bucătărie nou. Se tamponează cu un șervețele absorbant și se așează într-o tavă tapetată unsă cu ulei vegetal, pe un singur strat. Eu am folosit cartofi micuți și am tăiat doar 2-3 cartofi mai măricei în jumătăți, pe restul i-am lăsat întregi. Se condimentează cartofii cu sare și piper și se pun în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 20 de minute.

Cât timp stau cartofii în cuptor se prepară un sos prin amestecul gălbenușurilor de ou cu smântână pentru gătit, praful de usturoi, sare și piper în funcție de preferințe.

După cele 20 de minute se scoate tava și se adaugă sosul peste cartofi, apoi se mai pune tava în cuptor pentru alte 15-20 de minute.

Apoi se scoate tava și se adaugă parmezanul ras și pătrunjelul verde.


Se pune tava în cuptor pentru alte 5-10 minute până se topește parmezanul și se formează o crustă frumoasă.

Sunt delicioși alături de salata preferată 😋



