Ingrediente
5 cartofi noi mari
Cozile de la 2 cepe verzi
1 usturoi verde
4 linguri ulei de răpiță
1 linguriță boia de ardei dulce
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Cartofii se spală foarte bine cu partea abrazivă a unui burete de vase nou, apoi se tamponează cu un șervețel absorbant. Cartofii se taie sferturi și se condimentează cu boia de ardei dulce, sare și piper în funcție de preferințe. Se toarnă 3 linguri de ulei peste cartofi și se amestecă ușor cu mâna pentru îmbinarea condimentelor. Se pun cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pe un singur strat și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru aproximativ 40 minute sau până când cartofii sunt gătiți și ușor rumeniți.
Cât timp stau cartofii în cuptor se prepară un amestec din cozile de ceapă și usturoi verde mărunțite cu ajutorul unui robot de bucătărie, puțină sare și o lingură de ulei de răpiță. Cu acest sos se ung cartofii cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Apoi se mai pune tava în cuptor pentru încă 5 minute.
Cartofii noi copți cu usturoi și cozi de ceapă verde sunt delicioși alături de o salată de crudități sau împreună cu diferite sosuri 😋