Pavlova de ciocolată cu frișcă și sos de căpșuni😋

Ingrediente
Pentru bezea
3 albușuri
180gr zahăr pudră
1 1/2 lingură cacao neagră
1 linguriță oțet alb
1 1/2 linguriță amidon de porumb
50gr fulgi ciocolată neagră 50% cacao
Pentru topping
200ml smântână pentru frișcă neîndulcită
2 linguri zahăr pudră
Aproximativ 300gr căpșuni
3 linguri zahăr brun
1 linguriță amidon de porumb
2 lingurițe apă

Mod de preparare
Albușurile la temperatura camerei se bat spumă la viteză mare până se formează vârfuri moi. Apoi se adaugă câte o lingură de zahăr pudră mixând foarte bine după fiecare lingură de zahăr pudră adăugată. Apoi se adaugă amidonul, cacao și oțetul mixând foarte bine după fiecare ingredient adăugat.

Se obține o spumă tare si lucioasă. Se adaugă fulgii de ciocolată și se amestecă cu o spatulă ușor pentru încorporare. Se pune compoziția într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și se formează un cerc cu ajutorul unei spatule.

Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° și se reduce imediat temperatura la 150°, pentru 75minute. Apoi se lasă la răcorit cu ușa cuptorului închisă 2 ore jumătate. NU DESCHIDEȚI UȘA CUPTORULUI!!!

Pentru topping se mixează smântâna pentru frișcă împreună cu 2 linguri de zahăr pudră. Căpșunii se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se pun într-o cratiță pentru sosuri și se adaugă zahărul brun. Se amestecă pentru omogenizare și se pune la fiert la foc mediu. Se lasă să dea de 2-3 ori în clocot, apoi se adaugă o linguriță de amidon amestecată cu 2 lingurițe de apă rece. Se amestecă pentru încorporare și se mai lasă 2-3 minute pe foc, amestecând continuu. Veți obține un sos mai grosuț de căpșuni pe care îl puteți folosi la decorarea acestei delicioase prăjiturici 😊

Eu am folosit mai puțin pentru decor datorită unui copil mofturos 😅, dar am adăugat extra sos de căpșuni pe felia mea de Pavlova 😃 După cele 2 ore și jumătate se scoate Pavlova din cuptor, se așează pe un platou și se ornează cu frișcă, căpșuni și sos de căpșuni în funcție de preferințe. Delicios… 😋

Share

Lasa un comentariu