Salată de ton cu cuș cuș 😋


Ingrediente
2 conserve ton bucăți în suc propriu
1 conservă fasole roșie
1 conservă mică porumb dulce crocant
1/2 castravete
1 ceapă roșie mare
1 ardei roșu fără semințe
5 linguri ulei de măsline extra virgin
3 linguri oțet de orez sau de mere
1 lingură miere de albine
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Pentru cuș cuș
250gr cuș cuș
1 cățel de usturoi
4 linguri ulei de răpiță
800ml apă fierbinte
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat

Mod de preparare
Prima dată se prepară cuș cuș-ul. Se pune într-o cratiță uleiul vegetal la încins (eu folosesc pentru gătit doar ulei de răpiță, dar puteți folosi foarte bine uleiul preferat). Se adaugă usturoiul pisat și se lasă cât să își elibereze aromele, apoi se adaugă cuș cuș-ul și se lasă la prăjit 1-2 minute, amestecând continuu. Se adaugă apa fierbinte și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Apoi se lasă la fiert la foc mediu timp de 10-15 minute, amestecând din când în când, până când cuș cuș-ul este gătit și apa absorbită. Apoi se lasă 5-10 minute sub capac cu focul stins.

Între timp se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt, ardeiul se spală și se taie în funcție de preferințe, castravetele se spală foarte bine și se taie sferturi. Se pun conservele de ton, conserva de fasole și de porumb la scurs și se adaugă în bol peste celelalte legume taiate. Apoi se adaugă cuș cuș-ul și se amestecă pentru omogenizare. Într-ul borcan mai mic se adaugă uleiul de măsline, oțetul de orez sau mere, mierea de albine, sare și piper în funcție de preferințe.

Se amestecă foarte bine până se obține un dressing care se toarnă peste salată. Se amestecă pentru îmbinarea aromelor și se mai potrivește cu sare și piper dacă mai este nevoie. Este delicioasă și se poate păstra în caserole la frigider 1-2 zile.

Share

One Reply on “Salată de ton cu cuș cuș 😋”

Lasa un comentariu