Ingrediente
1 kg cartofi noi mici roșii
5 linguri ulei de răpiță
1/2 linguriță rozmarin uscat
1/2 linguriță cimbru uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 căpățână usturoi verde
Mod de preparare
Cartofii se spală foarte bine cu partea abrazivă a unui burete de bucătărie nou. Cartofii mai mari se taie jumătăți, cei mici se lasă întregi. Se tamponează cu un șervețel absorbant, se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe, se adaugă 4 linguri ulei vegetal și se amestecă ușor cu mâna. Se pun cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pe un singur strat. Se presară cimbrul și rozmarinul uscat, apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 30-40 de minute.
Cât timp stau cartofii în cuptor se curăță și se pisează ustuoiul. Se adaugă 1-2 linguri de ulei și puțină sare și se amestecă foarte bine până se obține un sos cu care se ung cartofii copți fierbinți cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Sunt absolut delicioși alături de o salată și puțin sos de usturoi 😋