Pentru că îmi plac foarte mult cheesecake-urile și prăjiturile brownie am încercat să le combin 😊 Astfel, am preparat un cheesecake fără coacere cu bucăți de brownie și vișine. Iar rezultatul a fost pe măsură așteptărilor 😋
Ingrediente
Pentru blatul de biscuiți
250gr biscuiți digestivi
100gr unt topit
1 linguriță cacao
Pentru cremă
600gr cremă de brânză
200ml smântână pentru frișcă
100gr zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
1 plic de gelatină
Bucăți de Brownie cu banane
100gr vișine congelate
Mod de preparare
Pentru blatul de biscuiți se topește untul. Biscuiții digestivi se zdrobesc cu ajutorul unui robot de bucătărie. Într-un bol se amestecă biscuiții cu untul topit și cacao. Amestecul obținut se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (opțional) și se nivelează frumos cu o lingură.
Apoi se pune tava în congelator până la prepararea cremei. Pentru cremă se mixează smântâna pentru frișcă. Se adaugă crema de brânză, zahărul și esența de vanilie. Se mixează ușor pentru omogenizare. Gelatina se hidratează conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi se topește ușor câteva secunde la foc mic. Se adaugă peste cremă și mixează pentru încorporare. Se pune o parte din cremă peste blatul de biscuiți. Se adaugă bucăți de brownie și vișine (decongelate și scurse de suc) din loc în loc.
Se adaugă restul de cremă.
Pentru decor am folosit tot niște bucăți de Brownie cu banane, a cărei rețetă o găsiți aici
Se pune cheesecake-ul în frigider pentru 6 ore înainte de feliere. Delicios 😋
Vă las și o rețetă delicioasă de Smoothie cu fructe de pădure, banană și bucăți de brownie aici