Papricaș cu copănele și cuș cuș


Ingrediente:
Pentru papricaș cu copănele
10 copănele
3 linguri ulei vegetal
1 căpățână usturoi verde
2 lingurițe boia de ardei dulce
2 linguri pătrunjel verde tocat
Sare roz de Himalaya
Piper negru măcinat
2 linguri de făină
Pentru cuș cuș
2 linguri ulei vegetal
2 căței de usturoi
250gr cuș cuș
800ml apă fierbinte
2 lingurițe pătrunjel verde
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat

Mod de preparare
Copănelele se spală foarte bine și se curăță de eventualele resturi de pene. Se tamponează cu un șervețel absorbant și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Într-o cratiță se pune uleiul la încins și se adaugă copănelele. Se presară boia de ardei dulce și se frig pe ambele părți 5-10 minute.

Apoi se adaugă apă rece cât să acopere copănelele și se lasă la fiert la foc mediu sub capac. Usturoiul se curăță și se pisează și se adaugă când carnea este pe jumătate gătită. Tot atunci se adaugă și pătrunjelul verde. Se potrivește cu sare și se mai lasă la fiert sub capac.

Când carnea este fiartă se prepară un deres din cele 2 linguri de făină și aproximativ 100ml apă rece. Se ia cratița deoparte și se adaugă deresul, amestecând ușor pentru omogenizare. Apoi se pune din nou cratița pe foc pentru încă 5-10 minute.

Apoi se stinge focul și, în funcție de preferințe, se mai poate adăuga puțin pătrunjel verde.

Cât timp fierbe papricașul, se prepară garnitura de cuș cuș. Într-o cratiță se pune la încins 2 linguri de ulei vegetal. Eu am folosit ulei de răpiță. Se adaugă usturoiul pisat și se lasă un minut cât să își elibereze aromele.

Apoi se adaugă cuș cuș-ul și se lasă 1-2 minute la prăjit, amestecând des. Se adaugă 800ml apă fierbinte și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se lasă la fiert 10-15 minute până când apa este absorbită și cuș cuș-ul gătit. La final se adaugă pătrunjelul verde.

Se amestecă pentru omogenizare, se stinge focul și se lasă sub capac 10 minute înainte de servire. Papricașul cu copănele și cuș cuș este delicios alături de puțină salată 😋

O altă rețetă delicioasă de papricaș găsiți aici

Share

One Reply on “Papricaș cu copănele și cuș cuș”

Lasa un comentariu