Brownie cu banane


Ingrediente
230gr unt nesarat 82% grăsime
2 ouă
400gr zahăr brun
160gr făină
150gr banane
65gr cacao neagră
300gr ciocolată neagră
1 linguriță esență de vanilie
1/2 linguriță sare


Mod de preparare
Untul se pune într-un bol împreună cu zahărul și se topește în cuptorul cu microunde de 2 ori câte un minut la putere medie. Apoi mixați amestecul de unt topit și zahăr adăugând pe rând câte un ou. Apoi se adaugă esența de vanilie și se mai mixează puțin. Bananele se decojesc și se zdrobesc cu o furculiță. Folosiți banane foarte coapte. Pentru 150gr aveti nevoie de o banană mare sau 2 mai mici. Piureul de banane se adaugă în compoziție. Se mixează apoi se adaugă ușor făina și se amestecă pentru încorporare. Se adaugă cacao și praful de sare și se amestecă pentru omogenizare. Apoi se adaugă ciocolata tăiată grosier și se amestecă ușor cu o spatulă. Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am folosit o tavă de 20×30cm. Se nivelează frumos și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 175° pentru 35-40 de minute.

Eu am lăsat negresa în cuptor 37 de minute. Apoi se scoate din cuptor și se lasă la răcorit complet înainte de tăiere, timp de 4 ore, la temperatura camerei.

Apoi se feliază și se păstrează în caserole închise ermetic în frigider, timp de 4 zile. Este delicioasă, ciocolătoasă și umedă 😋

Share

2 Replies to “Brownie cu banane”

Lasa un comentariu