Somon Teriyaki 😋


Ingrediente
1 file somon (250gr)
6 linguri sos de soia
3 linguri oțet de orez
2 linguri zahăr brun
1 lingură miere de albine
2 căței de usturoi pisați
1/2 linguriță ghimbir măcinat
1 linguriță amidon de porumb
Semințe de susan alb și negru pentru decor

Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se condimentează cu piper proaspăt măcinat și se pune într-o tavă pe o folie de aluminiu suficient de mare pentru a-l înveli. Se amestecă sosul de soia cu oțetul de orez, usturoiul pisat, ghimbirul măcinat și zahărul brun. Cu sosul obținut se unge bucata de somon cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Apoi se mai adaugă două linguri din acest sos peste pește.

Se învelește somonul bine în folia de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 15-20 minute. Până se gătește somonul se prepară sosul Teriyaki. Se toarnă restul de sos într-o cratiță mică pentru sosuri. Se adaugă mierea și se pune la foc. Se lasă până începe să dea în clocot, apoi se adaugă amidonul amestecat cu o lingură de apă rece. Se mai lasă sosul pe foc 2-3 minute amestecând continuu până primește consistența unui sos. Apoi se unge cu generozitate bucata de somon cu acest sos.

Pentru decor puteți opta pentru câteva semințe de susan. Este delicios alături de o salată sau o garnitură de orez. Pentru servire am optat pentru o garnitură simplă de orez brun integral și puțin ghimbir murat😋

Share

2 Replies to “Somon Teriyaki 😋”

  1. Arata delicios. Multumesc pt reteta. As dori reteta si pt garnitura de orez daca se poate. O zi frumoasa in continuare.

Lasa un comentariu