
Ingrediente
Aproximativ 1 kg cartofi noi mici
3-4 linguri ulei vegetal
1/4 linguriță boia de ardei dulce
3 căței de usturoi
1/2 legătura pătrunjel verde
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat




Mod de preparare
Cartofii se spală foarte bine cu partea abrazivă a unui burețel nou pentru vase. Cei mici se lasă întregi, cei mai mari se taie jumătăți. Se condimentează cu boia de ardei dulce, sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă 2 linguri ulei vegetal (ulei de răpiță am folosit eu) și se amestecă bine cu mâna pentru îmbinarea cartofilor cu condimente. Apoi se pun pe o tavă tapetata cu hârtie de copt pe un singur strat.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 30-40 minute. Cât timp stau cartofii în cuptor se prepară un sos din usturoi pisat, pătrunjel verde, 2 linguri de ulei și un praf de sare. După ce se coc cartofii se ung pe ambele părți cu sosul preparat cât timp sunt fierbinți.



Se pot servi simpli sau pe post de garnitură. Delicioși e puțin spus!!! 😋



