Pulpe de pui dezosate în sos de ceapă verde și morcovei 😋


Ingrediente
5 pulpe dezosate
8 cepe verzi (doar codițele)
5 morcovi baby
4 linguri ulei de răpiță
Sare roz de Himalaya
Piper negru măcinat
Boia de ardei dulce


Mod de preparare
Pulpele se spală, se tamponează cu un șervețel absorbant și se taie bucăți în funcție de preferințe mai mari sau mai mici. Se condimentează cu sare, piper și boia în funcție de preferințe. Într-o cratiță se pune la încins cele 3 linguri de ulei vegetal la încins. Se adaugă bucățile de carne și se lasă la prăjit la foc mediu.

Se întorc bucățile de carne cu ajutorul unei furculițe. Între timp se spală și se taie codițele de ceapă verde și se adaugă peste carne.

Apoi se spală foarte bine morcoveii și se taie rondele mai grosuțe. Se adaugă peste ceapă și carne.

Se amestecă ușor și se mai lasă la prăjit în suc propriu până se înmoaie ușor codițele de ceapă.

Apoi se adaugă puțină apa, eu am adaugat 50ml. Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert la foc mediu spre mic aproximativ 30 de minute, până când se gătesc pulpele.

Pulpele de pui dezosate în sos de ceapă verde și morcovei sunt delicioase alături de o garnitură de cartofi noi natur și o salată colorată 😋


Share

Lasa un comentariu