Tocăniță de cartofi noi cu cârnați chorizo 😋


Ingrediente
1 ceapa mică
1 cârnaț chorizo dulce (200gr)
1 kg cartofi noi
3 foi mic de dafin
2 linguri ulei de răpiță
1-2 lingurițe boia de ardei dulce
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
2 lingurițe pătrunjel verde
2 linguri făină și 3-4 linguri apă rece pentru deres


Mod de preparare
Se curăță, se spală cartofii și se taie în funcție de preferințe, eu i-am tăiat în sferturi. Se curăță cârnațul de pieliță și se feliază. Ceapa se curăță, se spală și se taie în funcție de preferințe.

Se prăjeste cârnațul în puțin ulei vegetal. Eu de obicei, folosesc ulei de răpiță.

După ce se prăjesc ușor cârnații, se adaugă ceapa și se mai lasă un minut, apoi cartofii tăiați în funcție de preferințe. Se amestecă ușor, apoi se adaugă boia de ardei dulce și se amestecă pentru încorporare. Se adaugă apă cât să acopere cartofii, apoi se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă foile de dafin.

Se amestecă ușor pentru omogenizare și se lasă la fiert la foc mediu aproximativ 30 de minute până când sunt gătiți cartofii.

Între timp se prepară deresul. Se amestecă foate bine făina cu apa până se obține o compoziție omogenă fără cocoloașe. Se ia de pe foc cratița cu tocăniță. Se adaugă deresul în timp ce se amestecă ușor pentru încorporare acestuia în tocăniță. Apoi se pune din nou cratița cu tocăniță pe foc și se mai lasă alte 2-3 minute la fiert la foc mediu spre mic. Se adaugă pătrunjelul verde și se amestecă ușor pentru încorporare cu grijă să nu zdrobim cartofii

După ce tocănița este gata, scoateți frunzele de dafin. Este delicioasă alături de diferite murături sau salate 😋

Share

One Reply on “Tocăniță de cartofi noi cu cârnați chorizo 😋”

Lasa un comentariu