
Ingrediente
Pentru Brownie
100gr ciocolată neagră 50% cacao
170gr unt 82% grăsime
200gr zahăr brun
95gr făină
3 ouă
1 linguriță cafea solubilă
1 linguriță esență de vanilie
8gr cacao neagră
1/2 linguriță sare roz de Himalaya

Pentru Crema de cocos
150gr fulgi de cocos
340gr lapte condensat neîndulcit
3 linguri zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie

Pentru Ganache de ciocolată
200ml smântână pentru frișcă
200gr fulgi de ciocolată neagră 50% cacao




Mod de preparare
Se prepară mai întâi aluatul pentru negresă. Se amestecă untul cu ciocolata și se topește la bain marie, apoi se ia vasul cu apă de pe foc și se adaugă zahărul și lingurița de cafea solubilă și se amestecă foarte bine pentru omogenizare în timp ce vasul se mai află încă deasupra apei fierbinți. Apoi se pune amestecul obținut la răcorit. După ce s-a răcorit ușor amestecul de ciocolată, unt, zahăr și cafea solubilă se mixează cu ajutorul unui mixer, adăugându-se pe rând câte un ou.
Apoi se adaugă esența de vanilie și se mixează pentru omogenizare. Apoi se adaugă făina, cacao și sarea și se mai mixează până la încorporare. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă cu pereți detașabili. Apoi se toarnă amestecul pentru brownie și se nivelează ușor cu o spatulă. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 25-30 minute.

Apoi se lasă prăjitură la răcorit la temperatura camerei. Crema de cocos se obține prin amestecul laptelui condensat cu fulgii de cocos și zahărul pudră. După ce s-a răcorit suficient negresa, se adaugă crema și se nivelează ușor.

Apoi se prepară ganache-ul de ciocolată. Se pune într-o cratiță mică pentru sosuri smântâna pentru frișcă și se lasă la foc mic doar până începe ușor să dea în clocot. Apoi se ia de pe foc. Se adaugă ciocolata și se lasă un minut. După un minut se amestecă foarte bine până se obține un amestec omogen cremos.

Se toarnă ganache-ul peste crema de cocos și se nivelează frumos.


Apoi se pune tortul în frigider pentru cel puțin o oră înainte de feliere. Eu l-am lăsat peste noapte. E delicios😋







