Fursecuri cu fistic și migdale (fără făină) 😋


Ingrediente
200gr migdale
100gr fistic
200gr zahăr brun
2 ouă
1 linguriță esență de vanilie
1 praf de sare
1 lingură miere de salcâm bio
2-3 linguri zahăr pudră


Mod de preparare
Intr-un bol se amestecă migdalele, fisticul și zahărul.

Se macină împreună cu ajutorul unui robot de bucătărie sau, dacă nu aveți, cu ajutorul unei râșnițe pentru cafea.

Este important să măcinați fisticul și migdalele împreună cu zahărul pentru a intra uleiurile din fistic și migdale în zahăr.

Apoi se pun într-un bol și se adaugă praful de sare, esența de vanilie și gălbenușurile de ou. Se amestecă pentru omogenizare.

Albușurile se bat spumă până se formează vârfuri moi, apoi se adaugă mierea lichidă în timp ce se mixează cu mixerul.

Se încorporează albușurile în compoziția de migdale și fistic.

Apoi se acoperă bolul cu o folie alimentară și se pune în frigider pentru o oră, astfel veți obține o compoziție suficient de nelipicioasă ca să puteți forma biluțe din aluat.

După o oră se formează biluțe din aluat. Apoi se trec biluțele prin zahăr pudră și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanță considerabilă una de cealaltă.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 165° pentru 20-25 de minute. Eu le-am lasat 20 de minute, depinde de cuptor. Apoi scoateți tava și lăsați câteva minute sa se răcească înainte să le scoateți din tavă.

Sunt delicioase și se păstrează 2-3 zile în caserole închise ermetic, asta dacă nu le mâncați pe toate în ziua în care le faceți 😁😋

Share

Lasa un comentariu