Cartofi noi cu pătrunjel verde și un dressing delicios 😋

Dacă vă plac cartofii noi micuți și rotunzi, atunci cu siguranță, această rețetă, dacă o veți încerca, o veți repeta la nesfârșit 😊 Vă propun o rețetă ușoară de cartofi noi cu pătrunjel verde și un dressing delicios pe care îi veți putea savura alături de foarte multe preparate din carne pe post de garnitură sau, de ce nu, simpli… Delicioși e puțin spus 😋

Ingrediente
500gr cartofi noi mici
2 linguri pătrunjel verde tocat
3 linguri suc de lămâie
2 căței de usturoi pisat
2 linguri ulei vegetal
1 lingură zahăr brun
1 lingură muștar dulce
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală și se lasă întregi dacă sunt micuți sau se taie în jumătate dacă sunt puțin mai mari decât o nucă. Se pune apă la fiert, aptoximativ 2 litri cu puțină sare, iar când începe să fiarbă se adaugă cartofii și se lasă la fiert 10-15 minute. Apoi se scurg de apă cu ajutorul unui picurător și se pun într-un bol. Cât timp fierb cartofii se prepară dressingul. Într-un bol mai mic se adaugă uleiul vegetal (eu am pus de răpiță), zahărul brun, muștarul dulce, usturoiul pisat, sucul de lămâie, sare și piper în funcție de preferințe. Se amestecă bine pentru omogenizarea ingredintelor. Apoi se toarnă dressingul obținut în bolul cu cartofi și pătrunjel verde. Se amestecă ușor pentru omogenizare 😋

Share

Lasa un comentariu